Een verrassend programma met de mooiste liedjes van artiesten en kleinkunstenaars die we niet mogen vergeten. Liedjes die ontroeren, blij maken, je aan het lachen krijgen of troost bieden. Denk aan Ramses Shaffy, Jules de Corte, Jasperina de Jong, Robert Long, Adele Bloemendaal, Annie MG Schmidt, Jean Louis Pisuisse, Bram Vermeulen en anderen.
Na het succes in 2022 brachten we in 2024 een nieuwe show over 'anders zijn dan anderen'. Met de mooiste liedjes eerden we pioniers die een voorbeeld zijn voor de acceptatie van homoseksualiteit. Een programma vol met emotie, plezier en humor. Over jezelf mogen zijn, geaardheid, acceptatie en emancipatie. Met o.a. Frans Mulder, Tony Neef, Sjors vd Panne, Paul Haenen, Astrid Nijgh, Emile Baars en Rikkert van Huisstede.
Met als gasten Tony Neef, Marijke Boon & Ken Besuijen bracht ons koor liedjes die ontroeren, waar je een traan bij wegpinkt of waar je om moet lachen. Herinneringen komen boven. Twee keer een uur genieten van de beste Nederlandse liedjes. Dirigent Paul Tijink, regie en presentatie Evert de Vries, piano Kees van Zantwijk en op de blaasinstrumenten Vincent Kuit.
Theatraal levenslied met Rob v/d Meeberg (Johnny Jordaan), Marjolijn Touw (Tante Leen), Frans Mulder (Willy Alberti & Wim Sonneveld), Evert de Vries (Vader Abraham & Jan Rot), Rosa Mee (Engel). Gespeeld in 't Zonnehuis, De La Mar, Zaantheater en Kunstlinie. De grote 3 zijn in de hemel. En geloof het of niet, er is een afdeling Jordaan! Hun engel probeert alles in goede banen te leiden. Maar wie rammelt aan de hemelpoort?
Nieuw verhaal, met daarin alle liedjes uit de oorspronkelijke tv-serie uit 1969/1970! 20 jaar geleden verdween Doortje Lefèvre en men hoorde al die jaren niets van haar. Kootje de Beer & Lucas Blijdschap staan nog steeds achter de tap. Het is inmiddels 1990 en het café is helemaal ‘ge-retro-restyled’. De feestelijke heropening is op handen. Tot dusver geen vuiltje aan de lucht. Tot opeens Doortje opduikt in het café.
Ooit had Nederland zijn heilige huisjes, zoals 'het fatsoen', 'de religie' en 'het koningshuis'. Wie daarover wilde zingen kreeg te maken met de handhavers van de goede zeden. Bijvoorbeeld met de Radio Omroep Controle Commissie of met de Vereniging Voor Eer en Deugd. Een eigenlijk ‘verboden’, liedjesprogramma! Ssssssttt.... Geheimhouding verplicht!
Tante Leen en Willy Alberti worden door gastvrouw Rosa Mee ontvangen voor de Kerstshow. Samen wachten zij op de Kerstman. Maar waar blijft hij? Ze beginnen alvast met zingen. Gelukkig, hij komt toch nog! Maar wat is er met hem gebeurd? Hij ziet er niet uit! Toch geen ongeluk met zijn slee? En nog veel erger: hij weet niet meer wie hij is!
Steek het haardvuur aan, schenk de wijn in en zink weg in troost en melancholie. Deze show brengt verlichting in barre tijden, waarin we leven tussen hoop en vrees. Want we geven de moed niet op en zingen de zorgen even aan de kant in de warme en knusse theaterzaal van De Nieuwe KHL. Spelers uit de cast van De Jantjes zingen over Kerst, liefde en hoop.
Iedereen kent de mensen die de liedjes zingen. Weinig mensen kennen de tekstschrijvers. Terwijl de teksten de basis vormen van elk lied. Daarom zetten we in dit programma de tekstschrijvers in het zonnetje met prachtige en schrijnende voorbeelden van liedteksten. Gasten zijn Ivo de Wijs, Vera Mann en zangtalent van het 1e Christelijk Lyceum Haarlem.
Artiesten en kleinkunstenaars brachten ontroerende, mooie, humoristische, kritische, schrijnende en vrolijke liedjes over het seksueel anders zijn en de kleinburgerlijke normen. Een muzikaal en theateraal eerbetoon aan iedereen die zijn nek uitsteekt voor de acceptatie en emancipatie van homoseksualiteit en genderdifferentie in al haar vormen.
Nieuwe liedjes op teksten van George Groot, die hij zelf komt zingen. De mooiste liedjes van Joke Bruijs. ‘Stiekem in de Lift’ zingt close harmony cabaretliedjes. Het kleinkunstkoor zingt nieuwe koorarrangementen van liedjes van Ramses Shaffy, Eli Asser/Harry Bannink, Freek de Jonge, Brigitte Kaandorp en Toon Hermans. Een programma vol verrassingen.
In het café van Tante Piet in de Amsterdamse Jordaan is het een komen en gaan. Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje en de straatmuzikanten Na Druppel en De Mop proberen iets van het leven te maken. Jantjes Dries, Manus en Toon lukt het niet om hun leven op de rit te krijgen. Zij keren Amsterdam de rug toe en gaan naar Nederlands Indië. Als ze na jaren terugkeren blijkt er teveel veranderd.
Rob v/d Meeberg, Evert de Vries, Rosa Mee & Bert Stoots. Waar gaan we in het nieuwe jaar naartoe? Een kleine Kerstproductie geschikt voor de Coronatijd. Samen met Leo Fuld en Wim Kan en liedjes van Johnny Jordaan, Ramses Shaffy, Edith Piaf, Billy Holliday, Simon Carmiggelt en Jaap van de Merwe gaan we in Kerstsfeer warm op weg naar het nieuwe jaar. Een show die verlichting brengt in deze barre tijden.
Na het succes van 'Kerstfeest in de Jordaan' is daar nu de nieuwe voorstelling 'Een hemelse Kerst in de Jordaan'. Met Rob v/d Meeberg als Johnny Jordaan, Marjolijn Touw als Tante Leen en Harry Slinger als Willy Alberti. Zij kijken vanuit de hemel terug op de Kerst. Het trio zingt klassiekers die hen zo groot maakten. Een feest der herkenning. Met een lach en een traan, prachtige kerstlieden en een goddelijk engelenkoor.
Emotioneel, verstilt, kritisch, rauw, ongezouten, hartverscheurend en vol humor zingt het Nederlied Kleinkunstkoor samen met vrienden liedjes uit de schatkist van het cabaret-, theater- en kleinkunstlied. Met o.a Sjors van der Panne, Marjolijn Touw, Rob van de Meeberg, Sylvia Alberts en
studenten van de Paul van Vliet Academie.